Thursday, September 22, 2011

Observerat apropå Borgs prognoser

"Varning: Akta er för Borgs förutsägelser" "Han är lika tillförlitlig som en tv-meteorolog", skrev tidigare SVT-reportern K-G Bergström i Expressen 21 september.
K.G Bergström visar med det ena exemplet efter det andra hur fel Anders E Borg (M) har haft. Apropå hans prognoser i den färska höstbudgeten om tillväxten, jobben m m.

Till detta kan läggas ytterligare exempel. Den 15 september 2008 gick Lehman Brothers i konkurs. Sju dagar senare (22.9) presenterade Borg budgeten för 2009.
Då sade han - den kommande internationella lågkonjunkturen blir av ganska mild karaktär. Som bekant blev det precis tvärtom.

Så KGBs varning om Borg som spåman är synnerligen befogad. Men han är skicklig för stunden att “sälja in” sitt budskap men brukar – med facit i hand – spå rätt illa.
Så hans prognoser ska tas med många nypor – skopor – salt. S gör därför klokt i att i sin ekonomiska motion bryta sig ur Borgs snålt uppkritade “hage” och mera stödja
sig på t ex KI m fl än på Borgs väderopålitliga prognoser!

Robert Björkenwall; robert.bjorken@telia.com
http://rbjorkenwall.blogspot.com

PS. Reportaget 21 september i SVTs Uppdrag Granskning om hur cyniskt rått regeringskansliet “rundar LAS” och genom att skapa “turordningskretsar” med inte sällan bara en person i kretsen se till att sparka äldre, obekväma, fackligt aktiva och arbetsskadade från anställningar de haft i kanske 10-15 år eller mer var knappast någon god PR för de nya moderaterna som säger sig älska den svenska modellen och schysta partsrelationer på våra arbetsplatser. Lip service är en sak, agerande i verkligheten något annat.

Arbetsrättsexperten Kurt Junesjö var förödande kritisk mot detta agerande, ett agerande som bryter “mot andemeningen” i vårt arbetsrättsliga regelverk om när och hur uppsägningar ska gå till.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home