Thursday, July 08, 2010

En av tre m-musketörers avgång och dess möjliga effekter

Låt mig konstatera en några ting apropå det där med att arbetsmarknadsminister Sven Otto Littorin nu avgått och dess effekter.

Det som nu hände med Littorin kommer att skada moderaterna i valet eftersom han tillhör en av de tre som skapade De nya moderaterna och tillhört partiets allra innersta kärna.

Valet, tror jag, nog inte kommer att leva upp till de förhoppningar som Reinfeldt och moderaterna hade ännu för en vecka sedan. Moderaterna blir nog ett av de partier som fr o m nu kommer att sjunka lite och få ett något sämre valresultat än de hoppats på. Och redan det kommer att göra valet bra mycket tuffare och ovissare för dem, så nervositeten kommer att stiga på många partiers valcentraler nu och de två månader som nu återstår till valdagen.

Så Almedalsveckan kan visa sig vara då det vände för en fram till dess rätt segerviss borgerlig allians.

Robert Björkenwall; robert.bjorken@telia.com

PS. När sedan inte heller Centern och KD rosar marknaden och bara FP håller ställningarna så kan det där omvalet som alliansen nog trott var åtminstone halvsäkert nu gradvis blir allt annat än så.

Men generellt kan man konstatera en sak: näringslivsdirektörer kommer långt billigare undan än politiker i mediegranskningens ljus. Det säger även moderata politiker. Och karensen för direktörer som gjort bort sig är mycket kortare än för politiker. I den meningen är världen inte heller rättvis. Måttstocken som man döms från är olika, och har så varit länge!

0 Comments:

Post a Comment

<< Home