Monday, November 27, 2006

Vem i hela världen kan man lite på - apropå en aktuell kupp kring presstödet

Många av oss minns säkert låten från 1972 med proggarna i Hoola Bandoola sjöng:
"Och när prinsar och presidenter ljuger medvetet i kappoch när dom som skulle säga sanningen har börjat ta tillbaka det dom just har sagt. Då kommer Lille Gerhard hem till mig och häver sig på tå och viskar, vem i hela världen kan man lita på?"

En berättigad fråga att ställa t ex när det gäller moderaternas dribblande och kuppartade spel i regeringen med presstödet och dess påstått EU-stridande konstruktion. Hur det nu kan komma sig att vi kunnat ha det under vårt snart tolvåriga EU-medlemskap utan problem? Men att det nu, plötsligt, inte alls skulle vara så längre - ett argument som moderaternas kulturminister i regeringen använt som motiv för att frysa i kraftträdandet av ett tidigare, blocköverskridande riksdagbeslut. I potten för det här ligger ett 70-tal andra- och lågfrekventa dagstidningars - företrädelsevis oppositionens tidningar - överlevnad.

Numera kan man tydligen inte, om olyckan är framme och det blir ett maktskifte, ens lite på blocköverskridande riksdagsbeslut. Det är den bittra sanningen.

Och Hoola Bandoolas sång från 1972 har åter blivit aktuellare än på mycket länge.
Robert Björkenwall
robert.bjorken@telia.com

0 Comments:

Post a Comment

<< Home